Kriterier for å søke?

soke-kredittkortMed kredittkort kan du handle først og betale senere. Du kan betale for varekjøp eller ta ut kontanter de fleste steder i hele verden. Med et vanlig bankkort belastes din bankkonto ved kjøpet. Fordelen med et kredittkort er at du ikke trenger å ha penger på konto når du handler. Et kredittkort går via en korttilbyder som sender faktura for ditt bruk en gang pr. måned. Dette innebærer en kreditt som må innvilges av banken/utstederen før du får kortet. Når du søker om kredittkort vil korttilbyderen ta en kredittsjekk av deg, for å forsikre seg mot at du har betalingsanmerkninger.

For å kunne få kredittkort er det noen faste kriterier de fleste banker og korttilbydere bruker.

  1. Du må være over 18 år
  2. Du bør ha en fast inntekt
  3. Du må ikke ha noen betalingsanmerkninger heftet til din person.

Betingelsene varierer litt hos de forskjellige korttilbyderne. Enkelte tilbydere har høyere aldersgrense enn 18 år, og inntektsnivået som kreves er ulikt i hos de forskjellige kredittkortselskapene. Kreditten som innvilges varierer i henhold til din inntekt og personlige økonomi.

Flere norske kredittkortselskaper krever også at du bor i Norge.

Er du voksen med stabil inntekt og orden på økonomien din, er du som regel en ettertraktet kunde hos kredittkortselskapene.