Vanlige spørsmål

Vanlige spørsmål

Et kredittkort er både fristende og praktisk. Det er mye man bør tenke gjennom før man velger å bruke et kredittkort. Du får svar på noen av de vanligste spørsmålene om kredittkort her.

Hva koster det å få et kredittkort?

Mange kredittkort koster det ingenting å få. Det er først når du bruker kredittkortet at du vil få kostnader. Enkelte tilbydere har en årsavgift som betales en gang i året.

Hva koster det å bruke et kredittkort?

Det er stor forskjell på kostnadene forbundet med kredittkort. Kredittkortene har ulike årsavgifter og gebyrer i forbindelse med kjøp, uttak og fakturering. Du må derfor undersøke vilkårene til flere tilbydere før du bestemmer deg, for å se hvor du kan få lavest kostnad til ditt bruk.

Hva er fordelene med et kredittkort?

Med et kredittkort slipper du å ha kontanter eller ha penger på kontoen din. Det kan gjøre hverdagen enklere, og i enkelte tilfeller kan det også være et sikrere betalingsalternativ. Skal du handle varer på internett anbefales det å bruke et kredittkort framfor et ordinært bankkort. Det samme gjelder ved billeie eller hotellreservasjoner. Du har også ofte en rentefri periode på 15-52 dager. Det vil si at dersom du betaler hele beløpet når du får din faktura, vil du oppnå en rentefri betalingsutsettelse. Noen kredittkort tilbyr også gratis reiseforsikring og fordelsavtaler til sine kunder.

Hva er ulempene med et kredittkort

Hvis du ikke betaler hele beløpet du skylder når du får faktura fra din tilbyder, vil du opparbeide deg et kostbart lån. Rentene på kredittkort er oftest svært høye. Har du ikke disiplin til å motstå fristelser kan du fort ende opp med å kjøpe mer enn du egentlig har råd til. Du må velge dine kjøp ut fra din faktiske økonomiske situasjon, hvis ikke kan du sette deg i unødvendig høy gjeld til et kredittkortselskap.

Hvor høy kredittgrense kan jeg få?

De forskjellige kredittkortselskapene har forskjellige regler i forhold til kredittgrensen. Kredittgrensen vil også variere i forhold til din egen økonomiske situasjon. Du burde tenke nøye gjennom hva din kredittgrense bør være, og ikke la deg friste til en høyere grense enn det du faktisk har økonomi til å tilbakebetale.

Er det sikkert å bruke kredittkort?

Det er i de fleste tilfeller sikkert å bruke kredittkort. Ta dine forhåndsregler og oppbevar kortet ditt på et trygt sted. Lær deg koden utenat. La ikke kortet ligge i barer eller på restauranter, men ta det kun fram når du skal betale. Skjul alltid pinkoden når du må taste inn koden. Hvis du er uheldig og har mistanke om misbruk, må du straks melde fra om hendelsen slik at kortet blir sperret. Hvis du har blitt utsatt for svindel dekker de fleste banker og kredittkortselskaper ditt tap, forutsatt at du ikke har opptrådt grovt uforsvarlig.